Stockholms Pistolskyttekrets

Milsnabben Salem

Det var som vanligt i vapengrupperna B, C och R. Det var bra med starter trots vädret som hade kunnat vara bättre. Det var mörkt och små regnigt. Ändå, kom det 96 startande av 100 möjliga med 4 skjutlag som genomfördes med glatt humör och glada tillrop för att höja värmen mellan skjutning och under markeringen.

I skydd under taket i skjuthallen står Pier och Douglas som väntar förväntansfullt att tävlingen ska starta för dagen. Hur blir vädret? Kommer det att klarna upp? Kommer resultatlistorna att vara torra eller? Vi vet hur det var förra året, knappt läsbart då fick vi hänga dem på tork innan sekretariatet kunde eller vågade hålla i dem och knappa in resultatet. Vi hoppades att vädret skulle vara regnfritt under dagen.

Sekretariatet med Jaan lite orolig över väderläget och Jimmy, positiv, det ordnar sig.
Det kan inte bli värre än förra året.

Här har vi våra tjejer Teresia och Lena. Äntligen får de använda sina nya färdigheter som de har lärt sig på kursen som vapenkontrollant i vintras. Teresia kommer att vara tävlingsansvarig för Salems PK:s första precisionstävling någonsin? VårSaluten kommer att skjutas lördagen den 4 maj. Inbjudan ligger på Kretsens hemsida.

Peter håller i pennan och skriver resultaten med intresserade skyttar som kontrollerar så att det blir rätt. När han sedan fick skjuta så gjorde han det så bra att han gick och vann klassen Veteran yngre, ni får inte se honom framifrån för han kom före mig med bättre sista serie.

(Jag är inte bitter! Om ni tror det)

Här har Anders hoppat in för T.Herkevall och har hand om korvgrillningen.
Det som fanns att förtära var korv med bröd, dricka och någon chokladbit.

Vad har man gjort för att se så nöjd och glad ut, skjutit 50 poäng så klart!

Det blev åtta skyttar som fick till det med 50 poängare. Till och med under sex sekunders serierna kom det en 50 poängare Mikael Torndal Salems PK. Trots att vädret var varierande ljust, mörkt och regn som gick i vågor under dagen. Trots det höll alla skyttar humöret uppe. Resultaten finns på Kretsens hemsida.

Det är bra om man tänker sig för när man åker för att parkera på våren. Det kan bli geggigt och blött, tur att vi hade några med fyrhjulsdrift som kunde assistera när behovet uppkom.

Vi ses nästa år och då i strålande solsken.

Mvh Tävlingsledningen Thomas Erlansson och Tävlingssekreteraren Jaan Joandi.