Stockholms Pistolskyttekrets

Atlasträffen, fältskjutning

Vilken sagolik söndag vi har haft med strålande ljus från lamporna och sommartemperaturer från norra Europas i särklass finaste anläggning för skytte.

Jag och Johan som är VD för FMJ Shooting Range började diskussionen kring inomhusfält för många år sedan och i takt med att Johan och Rickard har byggt upp anläggningen har idéerna mognat fram på hur vi skall genomföra en tävling i det här formatet. Beslut om tävlingen fattades i Atlas Copco PK:s styrelse tillsammans med FMJ och vi har numera en oerhört aktiv förening, varför vi valde att arrangera tävlingen helt och hållet själva. Vi publicerade tävlingen en bit innan jul och på mindre än 12 timmar var hälften av platserna redan uppbokade och några veckor senare fyllde vi på med ytterligare skjutlag och tävlingen blev helt fulltecknad.

FMJ anläggningen har bra fart på verksamheten och många hyresgäster, så vi började först på lördag kring 16 med att bygga hela tävlingen med sina 6 stationer. Hela föreningen var samlad, så efter 2 timmar var allt klart. Otroligt snabbt jobbat.

Station 1 och 2 skjuts mot mobila kulfång som består av olika lager av gummimattor. Av den anledningen kan vi bara tillåta vapengrupp C och A på denna tävling eftersom hålspets och Wadcutter ammunition skulle skada kulfången annars. Vi eftersträvade samordning och kunna skjuta samtidigt och således hade vi samma avstånd för C-vapen och A-vapen, men kompenserade detta med olika figurer på stationerna, smart eller hur!

Station 1

Station 2

I samma hall har vi också det stora fasta kulfånget och två stycken vändställ. Vändställen har frigolitskivor som vi skruvade fast kartongmaterial från ett gammalt PPC-VM för över 10 år sedan. Vi kunde sedan med dubbelhäftande tejp fästa figurerna utan massor av skruv. Mycket smidigt.

Liten mängd läkt gick också åt för att få till ett B-mål på station 3.

Station 3

Station 4

Därefter byter man skjuthall till ”Truten” som är den första hallen som togs i drift på FMJ. Här byggde vi station 5 och 6. Till dessa stationer gick det åt lite mer virke, men inte mer än att allt material lätt får plats i bakluckan på en kombi.

Station 5

Station 6

Dagen efter på söndagen var det sedan dags för tävlingen. Första patrull gick ut 07.40 och sedan hade vi 8 minuter mellan patrullerna fram till 16.32 då sista patrull gick ut. Jag och Tomas Hämäläinen som var banläggare var givetvis lite nervösa för att allt skulle fungera, varför vi gick i de två första patrullerna och sköt C och A för att testa alla stationer och förutsättningar. Tävlingsdagen gick mycket smidigt och det uppstod varken köer eller problem på någon station.

Skytte på station 1.

Skytt nummer 2 är en mycket god vän som numera alltid skjuter med sin P08 i A-vapen.

Markering av station 3 och 4 samtidigt

Synkroniserat skytte på station 5 och 6

Stort och varmt tack till:

Johan, Rickard och Tina på FMJ för att vi kunde arrangera tävlingen på er fantastiska anläggning.

Johan på Pistolskytte.net för en användarvänlig och proffsig programvara som gör livet så himla lätt för en arrangörsklubb.

Ove Andersson för mallar som genererar snygga och ”tids-riktiga” förutsättningar

En speciell hälsning till Tomas Hämäläinen för som vanligt en banläggning på mästerskapsnivå.

Sist med inte minst går en kärlekshälsning till alla fantastiska funktionärer i Atlas Copco PK för ett perfekt arrangemang.

Bästa skyttar blev:

C-vapen: Tommy Ek från Lunda Skf med fullt och 16 poäng i särskiljning

A-vapen: Thomas Karlsson från Roslagens PS med fullt och 17 poäng i särskiljning